Dzsudzsák Szabolcsból indulva lett “százados”

Századik válogatott meccse után természetes, ha meghatódik az ember. Dzsudzsák Balázs 100. alkalommal ölthette magára a címeres mezt vasárnap este, és szebb jubileumról nem is álmodhatott: az ő két gólpasszával verte a vb-ezüstérmes Horvátországot a magyar csapat Európa-bajnoki selejtezőn.

A Nyírlugosról induló Dzsudzsák 2007-ben – még DVSC-játékosként – Görögország ellen mutatkozott be a válogatottban, első gólját – szintén a görögök ellen – egy év múlva, 2008-ban szerezte. Azóta még húsz alkalommal volt eredményes a nemzeti csapatban, nagyszerű balosát sokan megemlegetik, elég, ha csak a bukaresti találatát, vagy a portugáloknak lőtt két góljára gondolunk.

A 2014. október 11-én szerzett bukaresti szabadrúgásgólja azért is örökre emlékezetes, mert azon túl, hogy a magyar válogatott egy pontot elhozott a román fővárosból, 42 év után lőtt gólt Romániában a román válogatott ellen.

A horvátok ellen aratott győzelem, illetve a két gólpassz minden bizonnyal hasonlóan vastagon kerül be a magyar futball nagykönyvébe. Balázs a vasárnap esti nagyszerű győzelem után könnyek közt köszönte meg a szurkolók buzdítását.

Forrás: szabolcsihir.hu


Hasonló cikkek