Eddig 41 személyt vizsgáltak ki a koronavírussal összefüggésben Szlovákiában

Szlovákiában eddig összesen 41 olyan személyt vizsgáltak ki, akinél fennállt az új koronavírus-fertőzés gyanúja. Az összes teszt eredménye negatív volt. Erről Peter Pellegrini (Smer) kormányfő és megbízott egészségügyi miniszter tájékoztatott pénteken.

A legelső mintákat még Németországba küldték kivizsgáltatni. Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője elmondta: Szlovákiában február 3. óta adottak a betegség laboratóriumi diagnosztikájának feltételei. A teszteket a Pozsonyi Közegészségügyi Hivatalon belül létesített influenzaközpontban végzik el.

Ján Mikas tiszti főorvos szerint a laboratóriumi vizsgálatok eredményei így jóval előbb ismertek, mintha továbbra is Berlinbe küldenék a mintákat, ahonnan csak 48 óra elteltével kaptak eredményt. Hozzátette: a közegészségügyi hivatal továbbra is együttműködik a berlini orvosi egyetem virológiai intézetével. Amennyiben pozitív mintát találnak, azt továbbküldik felülvizsgálatra a berlini laboratóriumnak.

Pellegrini utasítására a tárca további pénzeszközöket bocsátott a közegészségügyi hivatal rendelkezésére, amelyet újabb laboratóriumi felszerelések beszerzésére költhet.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek