Ég a harmadik adventi gyertya

Hangoljuk örömre a szívünket és a lelkünket- ez is az advent egyik üzenete. Az adventi koszorú hit és remény gyertyája után a harmadik, egyedüli rózsaszín gyertyájának meggyújtását is felvételről tekinthették meg a Kecskeméti Televízió nézői.

Tudunk-e derűsek lenni, felismerjük-e, mi mindenért lehetünk hálásak, és képesek vagyunk-e továbbadni a megtapasztalt jóságot és szeretetet? Az adventi koszorú harmadik gyertyájának felvezetéseként Hatházi Róbert atya Pál apostolnak a thesszalonikai gyülekezethez írt első leveléből idézett: „Legyetek mindig derűsek! Szüntelenül imádkozzatok! Adjatok hálát mindenért!

A zenét ezúttal a Szent Család Plébánia ének-és zenekarának fiataljai szolgáltatták, Hatházi Róbert plébános, valamint Takács Gábor közreműködésével. A fiatalok a Harmatozzatok, egek, illetve az Ó, jöjj, ó jöjj, Üdvözítő kezdetű énekeket szólaltatták meg. A televíziós adás folytatásában pedig ismét a Kecskeméti Szimfonikus Zenekaré volt a főszerep. Rövid meglepetéskoncertjükön ezúttal Johann Pachabel leghíresebb műve a Kánon D-dúrban hangzott el.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu


Hasonló cikkek