Ég a negyedik adventi gyertya: itt a karácsony!

Vona Ildikó
Vona Ildikó

 

 

 

Vasárnap meggyulladt a negyedik gyertya is az adventi koszorúkon. Miskolc csatlakozva a Családok éve kezdeményezéshez minden gyertyát ehhez kötött: az első az édesapát, a második az édesanyát, a harmadik a gyermeket, a negyedik a családot jelképezte 2018. decemberében.

Cserkészek a Betlehemi lánggal (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

A Szent István téren lévő óriási adventi koszorún a gyertyákat Miskolc jegyzője és alpolgármesterei gyújtották meg. A cserkészek idén is elhozták a Betlehemi lángot. Érkezése tiszteletére ökomenikus misét tartottak a Minorita templomban. Már évek óta a láng érkezésével és a negyedik gyertya meggyújtásával válik teljessé a karácsonyvárás.

November 26-án az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolásával és az Adventi villamos elindításával kezdődtek a karácsony előtti rendezvények, amelyek december 23-án az utolsó adventi gyertya meggyújtásával fejeződtek be.

Cselepák Balázs, Jancsó Dóra színművészek az Éneklő fenyő előtt (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Közben, négy héten át sokféle program várt kicsiket és nagyokat a Szent István téren. Az Éneklő fenyőn baráti és munkahelyi társaságok énekeltek, de iskolai kórusok számára énekversenyt is rendeztek itt.

“A színpadon minden hétvégén ismert művészek, többek közt Wolf Kati, Auth Csilla, Szinetár Dóra, Cselepák Balázs adtak koncertet.

December 6-án a Mikulás is ellátogatott ide, és ajándékot osztogatott a gyerekeknek, akik mindennap játékos foglalkozásokon vehettek részt.

Ismét nagy sikert aratott az óriási méretű Szeretetdoboz. A Magyar Vöröskereszt munkatársai ide gyűjtötték, s innen továbbították az ajándékokat, amelyeket a miskolciak hoztak a megyében nehéz körülmények között élő családok gyermekei számára.

Miskolc adventi koszorúján már minden gyertya ég (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

A negyedik gyertya ünnepélyes meggyújtásával befejeződtek az adventi rendezvények. Karácsony napjaira kicsit elcsendesedik a város, hogy aztán december 31-én egy hatalmas szilveszteri bulival búcsúztassák az óévet a Szent István téren felállított színpad körül a miskolciak.