Ég a szeretet gyertyája Miskolc adventi koszorúján

Aranyvasárnap a betlehemi Születés Templomából érkezett lánggal meggyújtották az utolsó adventi gyertyát Miskolcon a belvárosi Szent István téren.

Már tizenkét éve hagyománnyá vált Miskolcon, hogy cserkészek hozzák el Betlehemből azt a lángot, amellyel a városlakók jelenlétében a polgármester meggyújtja az utolsó gyertyát az adventi koszorún. A betlehemi láng a Miskolci Gráciák támogatásával érkezett a borsodi megyeszékhelyre.

Miskolc adventi koszorúja háttérben az Avasi kilátóval (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Sötétedéskor a Ködmön Formációs Táncegyüttes és a Lévay József Református Gimnázium kórusának műsora vezette fel az utolsó adventi gyertya meggyújtását. Veres Pál polgármester a száz éve született Pilinszky János gondolataival köszöntötte a jelenlévőket, majd Nagy Károlynéval, a Magyar Cserkészszövetség tagjával, valamint Sztojev-Angelov Ilonával, a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány munkatársával közösen meggyújtotta az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Az utolsó láng fellobbanásával egy időben az Avasi kilátó is elnyerte ünnepi pompáját, és lett az ország legnagyobb karácsonyfája. A tervek szerint vízkeresztig, azaz január 6-ig világítanak majd a 72 méter magas TV-torony karácsonyi fényei.

Adventi kivilágításban az Avasi kilátó (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

A gyertyagyújtást követően a Miskolc-Avasi Örömhír Kamaraegyüttes adott műsort a Szent István téren, majd délután öt órától különleges produkció csendült fel. Flashmob szerű előadásban, kilenc különböző nyelven hangzott el a Csendes éj című dal ismert énekesek és tizenhat helyi kórus közreműködésével.

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek