Egész napos munka után eloltották a jászberényi gyártüzet

Csak a gyár területén mértek egészségre ártalmas vegyi anyagokat.

Megfékezték a tűzoltók a jászberényi Jász Plasztik Kft. akkumulátorokat gyártó üzemének mintegy kilencezer négyzetméteres egységében keletkezett tüzet – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője csütörtök este az MTI-vel.

Németh Ádám tájékoztatása szerint már csak a néhány négyzetméteren tapasztalt fellángolásokat oltják és az utómunkálatokat végzik a jászberényi tűzoltók. A jászberényi Necső-telepen szerda éjjel keletkezett tűzhöz Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Heves és Pest megyéből, valamint a fővárosból összesen mintegy nyolcvan tűzoltó érkezett huszonnégy gépjárművel, a beavatkozást tizenegy vízsugárral – köztük három létrasugárral – kezdték meg.

Munkájukat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította – tette hozzá a sajtószóvivő.  Elmondta, az egyik helyiségből három argon- és egy pb-gázpalackot hoztak ki, ezeket nem érte hőhatás.

Sikerült a tűzoltóknak megakadályozniuk, hogy a lángok más részekre, úgynevezett tűzszakaszokra is átterjedjenek, munkájukat a fővárosból érkezett légzőbázis segítette – ismertette Németh Ádám. Kitért arra, hogy a fővárosi és a Heves megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett a helyszínen, a levegőbe került égéstermék lakott területeket nem ért el.Hozzátette: a tűz okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárásban vizsgálja.

A Szoljon.hu helyszínen készült fotóit itt nézheti végig.

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője videóüzenetben ígérte meg: kéri a kormány segítségét abban, hogy minél előbb újraindulhasson a termelés a gyárban.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek