Mérgesek a szlovákiai orvosok, március 15-től csökkenhet a fizetésük

A szlovákiai kórházi dolgozók, akik a Covid-osztályokon dolgoznak úgy tűnik, március 15-től nem kapják meg az ígért jutalmat. A Szlovákiai Kórházak Szövetsége, amely 80 közepes és kis kórházat képvisel Szlovákiában, rámutatott, hogy az állam még nem küdte el nekik az erre szánt pénzt.

Tavaly október óta a Covid-osztályokon dolgozó orvosok, ápolók és takarítók is jogosultak a bónuszra. Az ígért 7 euró óránként a fizetésüket akár ezer euróval is javíthatja. A kórház alkalmazottai azonban akkor jogosultak rá, ha Szlovákiában több mint 1000 kórházi beteg van, jelenleg ez a szám 2547.

A kórházak viszont azt állítják, hogy március 15-e után nem lesz miből kifizetniük a jutalékot. “Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a pénzügyminisztérium idén eddig nem biztosított forrásokat a kórházak számára a Covid-19-es betegek ellátására vonatkozó 7 eurós kockázati bónusz kifizetésére” – közölte a Szlovákiai Kórházak Szövetsége (ANS), amely 28 ezer alkalmazottat képvisel.

Az ANS úgy látja, hogy ez egy igazságtalan, övön aluli csapás az egész egészségügyi személyzetre. “Az ANS kórházak számára ez azt jelenti, hogy március 15-től nem tudjuk kifizetni a jutalékot a dolgozóknak, annak ellenére, hogy a személyzetünk megérdemli, és ígéretet kapott rá” – tették hozzá.

Forrás: ujszo.com

Fotó: Plus Jeden Den

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek