90 millió euró a szlovák egészségügy részére

A szlovák pénzügyminisztérium 90 millió eurót bocsátott az egészségügyi szektor rendelkezésére. A támogatásból részesül az érsekújvári kórház is.

A pénzügyminisztérium 90 millió eurót bocsátott az egészségügyi szektor rendelkezésére az állami biztosítottak kifizetésén keresztül. További 3 millió eurót kapnak a kórházak, amelyből új berendezéseket vásárolhatnak, illetve elvégezhetik a szükséges átalakításokat. Erről a pénzügyminisztérium sajtóosztálya tájékoztatta a TASR hírügynökséget kedden.

A minisztérium közölte, hogy a döntés összhangban van a hatályos jogszabályokkal, és azt egy alapos adatelemzés, valamint az egészségügyi minisztériummal folytatott megbeszélés előzte meg.

A támogatásból részesül a kassai L. Pasteur Egyetemi Kórház, a kassai gyermekkórház, a besztercebányai Roosevelt Kórház, a nagyszombati (Trnava), trencséni (Trenčín), érsekújvári kórház és a felsőhági (Vyšné Hágy) tüdőszanatórium is.

Forrás: bumm.sk, tasr

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek