Egy burgerező nemet mondott az oltási igazolványra

Örül a diósdi falatozó, hogy teraszon már fogadhatnak vendégeket, de úgy érzik, ennyi elég is volt a nyitásból. Ki is fejtik, hogy miért.

„Kedves Vendégeink! Nagy boldogságot jelentett számunkra, amikor szombaton – végre – megnyithattuk a teraszunkat, ahol mindenkinek lehetősége van helyben elfogyasztania kedvenc burgerét. 4 millió beoltott után lehetőségünk volna a belső helyiségünket is kinyitni, Védettségi Igazolvánnyal rendelkező felnőtt, valamint minden kiskorú vendégünk számára. A Védettségi Igazolvány meglétét nekünk kéne ellenőrizni, és ugyancsak nekünk kellene ítélkeznünk, hogy ki az, aki jogosult, és ki az aki nem jogosult zárt térben fogyasztani!” – kezdi szerdai Facebook-bejegyzésében a Giga Burger kollektívája, majd leszögezik:

„SOHA, SEMMILYEN MÓDON NEM SZELEKTÁLTUNK a hozzánk betérők között, úgyhogy MOST SE VAGYUNK HAJLANDÓK, így a belső helyiségünket továbbra is zárva tartjuk mindaddig, amíg a körülmények meg nem változnak!”

Mint írják, döntésüket az általuk hitelesnek tartott járványügyi szakemberek véleménye is alátámasztja, hiszen ők is azt állítják, hogy a jelenlegi magyarországi pandémiás helyzetben „felelőtlenség zárt térben, szájmaszk nélkül embereket összezsúfolni, függetlenül attól, hogy rendelkeznek Védettségi Igazolvánnyal, vagy sem.”
Ezért úgy ítélik meg, hogy
„SEMMIKÉPPEN SEM VAGYUNK HAJLANDÓK bárkinek az egészségét a SAJÁT ÜZLETI ÉRDEKEINK MIATT, akár a legcsekélyebb mértékben is kockáztatni!”
Végül azzal zárják soraikat, hogy bíznak benne, a vendégeik megértik a döntésüket.

Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek