Egy csallóközi kamionsofőr olaszországi naplója

Szerdán, azaz ma kellene visszatérnie Olaszországba, de szájmaszk nélkül nem hajlandó. Az olasz autópályán több a kamion, mint a személyautó. Az utcák pedig néptelenek – mondta el egy szlovákiai kamionos, aki hetente kétszer ingázik Szlovákia és Olaszország között.

„Hetente kétszer teszem meg az utat Szlovákia és Olaszország között. Kenyérbúzát szállítok. Hétfőn pakoltam be az árut Szlovákiában, amit még aznap le is tettem Udine előtt. A malomban, ahol voltam, nem érintkezem senkivel. Ez azonban nem a koronavírus miatt van így. Korábban is csak egy gombot kellett megnyomnom a lerakodáshoz, azzal az alkalmazottal, aki átvette a gabonát, mikrofonon keresztül beszéltem, míg a papírokat egy üvegablakon át kaptam meg.” – mondta el portálunknak a kamionos.

A sofőr elárulta, hogy útközben nem áll meg kávézókban és egyéb helyeken, hiszen a járműben hűtő és fagyasztó is található, így végig tud magáról gondoskodni az út alatt. Hozzátette, hogy az autópályákon jóformán nem is találkozni személyautókkal, szinte csak kamionok járnak keresztül-kasul az országon. Az utcák pedig elnéptelenedtek. „Most tartok hazafelé. Már Szlovéniában vagyok, de egy újabb bepakolás után szerdán már vissza is kellene jönnöm Olaszországba, Verona térségébe, Mantovához. Mondtam a főnökömnek, hogy ha nem kapok arcmaszkot, akkor nem vagyok hajlandó újra Olaszországba menni.” – nyomatékosította a kamionsofőr. Véleménye szerint Szlovákiában nagyobb az esélye arra, hogy megfertőződjön, hiszen idehaza többet érintkezik az emberekkel. Ugyanakkor érthető, hogy nem szeretne visszatérni a fertőzött területre. Kiemelte, hogy elsősorban a családja védelmét tartja szem előtt.

Elmondta azt is, hogy a határon eddig semmilyen ellenőrzésre nem került sor, sem a lázukat nem mérték, és a kamionokat sem fertőtlenítették.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek