Egy csipetnyi Provence a párkányi platánfák alatt

Az immár hagyományos párkányi levendula-ünnep mind az öt érzéket kényeztette a hétvégén: az árnyas platánfák alatt levendulás finomságokat kóstolhattak francia sanzonok kíséretében, levendulás teaházban hűsölhettek, vagy éppen a gyógynövényes kencék és illóolajak esszenciáit ismerhették meg az idelátogatók, helyi kézművesek segítségével.

Már harmadik alkalommal valósult meg a tematikus Levendula-nap a párkányi VMK szervezésében. A kézműves árusok egyre-másra kínálták a csalogató levendulás és gyógynövényes szappanokat, olajokat, illatpárnákat, étel- és italkülönlegességet. A helyben főzött levendulás baracklekvárt és a teaház illatozó finomságait is megkóstolhatta a sétálóutca tömkelege.

A Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola diákjai, a Bon-Bon trió francia sanzonjai és tangóharmonika lágy dallamai, majd egy zongorás-fuvolás produkció Kurina József tolmácsolásában nyújtotta zenei élmények kísérték végig a napot.

A délután folyamán ki-ki fellapozhatta a Nagy Gyógynövény Kódexet, hogy a manapság egyre elfeledettebb gyógynövényekről többet tudjon meg. A szervezők jelentős hangsúlyt fektettek a környezettudatos gondolkodásmód terjesztésére is, az Eco-Day cég az egyszerhasználatos műanyagok helyett csodás alternatívákat mutatott be.

A levendula a város lakóit és a környező falvakból ide látogatókat is elvarázsolta, a rendezvény alkalmat adott az ismeretek bővítésére, zenei és gasztronómiai feltöltődésre és persze a kellemes baráti beszélgetésekre is.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek