Egy eperjesi férfi ki akart törni bősi karanténjából, 2 évet kaphat érte

A 39 éves eperjesi (Prešov) férfi már a bősi karanténba érkezésekor nagy hangon elégedetlenségét fejezte ki a hatóságok eljárása kapcsán, majd szombaton meg is próbált kitörni az állam által számára kijelölt karanténból.

“A férfi ellen krízisszituáció idején történő kötelezettségszegés miatt emeltek vádat, ha bűnössége bizonyítást nyer, 2 évre is ítélhetik” – mondta el Mária Linkešová, Nagyszombat kerület rendőrségi szóvivője. A randalírozónak tulajdonképpen nem is kellett volna sokáig kibírnia, hiszen csak negatív koronavírus-tesztje visszaérkezéséig kellett volna Bősön maradnia, de a szóvivő közölte, már az első naptól kezdve gondok voltak a férfivel, például arra biztatta társait, szegjék meg a kötelező karantén előírásait.

Többször, mindenféle védőfelszerelés nélkül hagyta el a számára kijelölt szobát, és megpróbált kijutni az épületből.

A szombati incidens során előbb hangosan szidalmazta a karantén rendjére felügyelőket, majd dulakodni kezdett velük. Egy szigorúbb ügyész talán még szándékos veszélyeztetést is a nyakába varrhat, hiszen a rendőrségi szóvivő szerint, “viselkedésével veszélyeztette a vele szemben eljárók egészségét”. Az incidens felzaklatta a karanténba kényszerült többi állampolgárt is.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek