Egy erdőben hagyták a tolószékben ülő idős ember holttestét

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett egy férfi és egy nő letartóztatásának elrendelésére, akik nem gondozták megfelelően a velük élő idős, beteg, mozgássérült férfit, majd miután meghalt, a holttestét Szentmártonkáta mellett egy erdőbe vitték.

A bűnügy gyanúsítottjai két férfi és egy nő egy albérletben éltek a sértettel. A sértett egy idős férfi, akinek korábban mindkét lábát amputálták, tolószékkel közlekedett. Az egyik férfi elvette az idős ember bankkártyáját, ő vette fel a nyugdíját, a pénzből enni és inni adott neki. Ezen felül nem gondoskodott róla, albérletről-albérletre magával vitte őt. Több esetben úgy költöztek el a gyanúsítottak, hogy az idős embert teljesen magára hagyták. Ilyenkor idegen emberek vagy a családsegítők gondozták a sértettet. Az idős férfi bankkártyáját ekkor is a gyanúsítottak használták.

2017 februárjában a családsegítők olyan leromlott állapotban találták a sértettet, hogy egy budapesti kórházba vitték. Ott rendszeres orvosi és egészségügyi ellátásban részesült. A bácsi elmondta, hogy iratait és bankkártyáját elvették tőle, és fél az egyik gyanúsítottól, mert bár fizikailag nem bántotta, de megfélemlítette. Kezelése során a fizikai állapota javult. Bankkártyáját ekkor letiltotta.

A gyanúsítottak közben Szentmártonkátára költöztek, és észlelték, hogy nem tudják használni a sértett bankkártyáját. 2017 októberében a nő elment meglátogatni az idős embert. Kitolta a kerekesszékben ülő sértettet a kórházból és társaival egyenesen egy bankfiókba vitte, ahol kivetették vele a számláján lévő összes pénzét.

Ezután Szentmártonkátára, az albérletükbe vitték az idős embert. Orvost nem hívtak hozzá, gyógyszereiről nem gondoskodtak. A sértett alig evett, többször rosszul lett, majd egyik este meghalt. Halálakor ugyanabban a ruhában volt, amiben a kórházból elhozták. A gyanúsítottak a tolószékkel együtt kitolták a sértett holttestét az erdőbe, ahol később megtalálták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói alapos nyomozás eredményeként 2019. szeptember 30-án vették őrizetbe az egyik férfit és a nőt. Társuk szökésben van.

A minősített emberöléssel gyanúsított férfi és nő szökésének veszélye a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlya és életvitelük miatt fennáll. Ez a körülmény a letartóztatásukkal akadályozható meg.

A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelésére.


Hasonló cikkek