Egy évre elköszönt a miskolci béka

A Miskolci Kocsonya Farsang rendezvényei 4 napig tartottak, a fesztiválhoz kapcsolódó Jégvirág, illetve „Kocsonyafarsang a horizonton” című rajzpályázatra érkezett alkotásokat viszont még péntekig láthatta a közönség a Művészetek Házában.

A folyamatos vonalvezetéssel készült gyerekrajzokat a következő kocsonyafarsangon dekorációnak fogják használni, nagyméretű világító lámpafüzér formájában. Befejeződött a kiállítás, az utcáról eltűntek az árusok bódéi, elbontották a színpadokat, a villamos ismét a megszokott útvonalán jár: véget ért az idei kocsonyafesztivál.

 

Miskolc - Kocsonya fesztivál 2015 - Kovács Kati PTV Fotó: Vona Ildikó
Kovács Kati

Utólagosan a „Legek fesztiválja” címen emlegetik az eseményt, ahol több mint 200 ezer látogató szórakozott. Gasztronómiai finomságok, koncertek sorozata, érdekes kiállítások, versenyek és megszámlálhatatlan sztárelőadó várta a közönséget.

 

Miskolc - Kocsonya Farsang 2015 - Írie Maffia zenekar PTV Fotó: Vona Ildikó
Írie Maffia zenekar

 

A miskolci Bíborszél együttes kezdte meg a koncertek sorát, de fellépett többek közt az Apostol, a Napoleon Boulevard, Sub Bass Monster, Majka és Curtis, Kovács Kati, a Kerekes Band, ByeAlex, az Irie Maffia, a Kiss Kata Zenekar, a Bëlga, a Paddy and the Rats, az Enemies, Somló Tamás, Ocho Macho, Ganxsta Zolee és a Kartel.

 

Miskolc - kocsonya Farsang 2015 - Bëlga PTV Fotó: Vona Ildikó
Bëlga

A Szinva teraszon elkészült Magyarország legnagyobb, 1200 adagos kocsonyája, és megszületett a süteményverseny eredménye is: a Borvarázs nevű kompozíció lett Miskolc tortája 2015-ben. Igazi fesztiválhangulat uralta négy napig a belvárost, a szórakozni vágyóknak még a rendkívüli hideg sem szegte kedvét. Szólt a jó zene, készült a forralt bor, a sült gesztenye, a kürtöskalács, és a kocsonya számtalan változatából lehetett válogatni.

 

Miskolc - Kocsonya Farsang 2015 - Ocho Macho PTV Fotó: Vona Ildikó
Ocho Macho

Bár pontos adatok még nincsenek, de annyit már lehet tudni, hogy rendkívül jól sikerült az idei kocsonyafarsang, ami az ország első téli fesztiváljának számít. Egy évet kell várni a következőre, akkor pislog legközelebb a miskolci kocsonyában a béka.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

 


Hasonló cikkek