Egy kecskeméti áruházban vadászfegyverrel támadt volt élettársára

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt letartóztatását indítványozta annak a 75 éves férfinek, aki 2019. július 24-én délután egy kecskeméti áruház üzletében volt élettársára egy sörétes lőfegyverrel rá akart lőni.

A 75 éves férfi 2019. július 24-én 16 óra körüli időben megjelent volt élettársa munkahelyén, egy kecskeméti áruház üzletében és a magával vitt, átalakított sörétes lőfegyverét a nőre fogta. A nő a pult mögé bújt, eközben egy az üzletben tartózkodó férfi a támadó fegyvert tartó kezét lefogta és dulakodni kezdtek. A nő a volt élettársa korábbi fenyegetései miatt magánál tartott gázsprayvel próbálta a támadót leszerelni. Dulakodás közben a férfi egy nem célzott lövést adott le, a lövedékek az üzlethelyiség egyik polcába csapódtak, személyi sérülést nem okoztak.

A nyomozók a fegyveres támadót előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

A főügyészség a férfi letartóztatását indítványozta, mert a véghez vinni megkísérelt kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény hosszabb szabadságvesztéssel fenyegetettsége miatt szökésének, elrejtőzésének veszélye fennáll. Az élettársi kapcsolat megszűnése által kiváltott indulatra is figyelemmel tartani kell attól, hogy tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával a bizonyítást jogellenesen befolyásolná. A gyanúsított a vele szemben zaklatás vétsége miatt korábban indult nyomozás alatt követte el a mostani bűncselekményt, ezért esetében a bűnismétlés veszélye is reálisan felmerül. Letartóztatásáról az illetékes nyomozási bíró a mai napon dönt.


Hasonló cikkek