Egy kis Orwell minden napra

George Orwell művei hamarosan részletekben juthatnak el az olvasókhoz e-maileken keresztül.

Az Orwell Foundation (Geroge Orwell szellemi hagyatékát gondozó szervezet) úgy döntött, elindítja az Orwell Daily-t, melyben a feliratkozók minden nap egy rövidebb részletet kapnak a szerző egy művéből folytatásokban. A Substack egy olyan platform, amely lehetőséget biztosít újságíróknak és különböző szerzőknek, hogy mindenféle megkötés és szerkesztés nélkül írhassanak az olvasóiknak cserébe a feliratkozási díj 10%-ért.

Az Orwell Daily október 28-án indul, és az első mű, amit folytatásokban lehet olvasni a Csavargóként Párizsban, Londonban lesz. Különlegessége, hogy ez volt Orwell első teljes hosszú megjelent regénye 1933-ban, melyben a szerző Párizsban mosogatóként dolgozik a Hotel X-ben, majd később Londonba utazik, hogy ott véleményt alkosson lehetőleg mindenről.

Az email-re feliratkozók nagyjából 5-10 perces olvasnivalókat kapnak majd naponta, amely pont elég ahhoz, hogy a reggeli kávézással töltött idő kellemesebben elteljen.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek