Egy lépéssel közelebb Nagymajláth felé

A picivel több, mint hatszáz fős falu nagy dologra szánta el magát még tavaly: visszavenné a régi nevét, Nagymajláthot

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Csongrád-Csanád megye kis községe harminchetedikként csatlakozhat azokhoz a településekhez hazánkban, amik nevét megváltoztatták. Ez Nagyér részéről azért is fontos, mert valójában visszavételről van szó. Ugyanis eredeti nevét, Nagymajláth-ot 1952-ben vették el tőle.

A község egyébként igen barátságos, élni jól lehet ott. Legalábbis annak, aki szereti a csendet és a nyugalmat. A névváltozás tisztelgés a hagyományok és a múlt előtt, emellett még testvértelepülést is hozhat a falunak.

Viszont eddig egyáltalán nem volt biztos, hogy a terv megvalósul. Most egy lépéssel közelebb kerültek hozzá. A Földrajzinév bizottság úgy döntött, hogy elfogadja az önkormányzat kérelmét. Ezt továbbítani kell a Parlament felé, ha az illetékesek is elfogadják és Áder János is aláírja, akkor visszatér Nagymajláth Magyarországra.

Lőrincz Tibor, polgármester a radio7.hu-nak elmondta, hogy a névcserével kapcsolatos változások semmilyen módon nem terhelik anyagilag a lakosságot. Ugyanis a lakcímkártyákat automatikusan postázza mindenkinek az önkormányzat.

Ám lesz még egy feladatuk a jövőben, ha Nagymajláth lesznek. Kezdeményezik a MÁV-nál, hogy a nagyéri vasútállomást is nevezzék át.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Hasonló cikkek