Egy nap alatt 12 új orvost alkalmaztak az észak-komáromi kórházban

Az Agel csoporthoz tartozó észak-komáromi kórház fejlesztése új mérföldkőhöz érkezett szeptember 16-án, amikor egyszerre 12 új orvos írhatta alá a munkaszerződését az intézménnyel.

A komáromi kórház az elmúlt évek során, mondhatni sereghajtóból, az ország tíz legjobb szakmai minősítést elért intézménye közé küzdötte fel magát. Kialakítottak egy magas színvonalú onkológiai központot, felújították a belgyógyászatot, korszerű gyógyszerészeti laboratóriumot hoztak létre, modernizálták a szülészetet, épül az új sürgősségi betegellátó pavilon, de mindez önmagában orvosok nélkül kevés lenne, hiszen a betegek gyógyulása elsősorban a helyes diagnózistól függ, a közérzetük pedig a doktorok szakmai és emberi hozzáállásától.

Az elmúlt időszakban azonban a kórház komoly orvoshiánnyal küzdött, ami leterhelte az orvosokat és megnehezítette páciensek helyzetét.

A mai naptól kezdve a helyzet némileg könnyebb lesz, ugyanis a sebészeti osztály kollektívája két új orvossal, a neurológiai osztályé pedig hárommal bővült. A fizikoterápiás – rehabilitációs részlegre egy új orvost vettek fel, a belgyógyászaton ketten kezdik meg a szolgálatot, három friss diplomás orvos pedig a szülészeti-nőgyógyászati osztályra került.

A kórház igazgatója, Miroslav Jaška ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az egész országban egyre égetőbb probléma az orvoshiány. Az újoncok számára nemcsak a tapasztalt kollégák mellett biztosítanak nagyfokú szakmai fejlődési lehetőséget, de támogatják a továbbképzésüket is, hiszen „a kórház jövője a fiatal orvosok kezében van.“

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: komaromonline.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek