Egy ropi naplója – KEDDveskönyvem

Az Egy ropi naplója mintájára létezik már Egy zizi naplója (zizi a lányos, ropi a fiús), de írtak már puding naplót is, mind a Könyvmolyképző Kiadónál jelent meg. Azért választottam most ezt a könyvet, mert jónak tartom arra, hogy a gyermekekkel megszerettesse az olvasást, és mert én is végig tudtam rágni magam rajta.

Ami első ránézésre feltűnik, az a napló forma. Vonalas lapok, kézírásszerű szöveg, jópofa rajzok. A megfogalmazás meg olyan, mint egy felsős srácé. Nagy történet nincsen, a felsős srác iskolás és otthoni élete gyermekek számára befogadható stílusban és csínyekkel. Felnőttként nem olyan élvezetes, de a tinik körében van olyan népszerű, mint annak idején a Harry Potter.

Film is készült belőle, valamint Egy ropi filmes naplója is létezik könyv formában, újranyomott, sajtosabb kiadást meg tudja a jó ég, mi mindent megélt már a sorozat, mindenesetre több bőrt is le lehet róla húzni, én meg már unom egy csöppet. Jó hír azonban, hogy megjelent a 14. rész, hogy senki ne maradjon friss és ropogós ropi nélkül.

ITT kapható, ha netán valaki felnőtt fejjel belenézne, vagy esetleg beszerezné a lurkónak.


Hasonló cikkek