Egy újabb volt hírszerző lesz a belügyminisztérium új államtitkára

A legutóbbi kormányülést követően nyilvánosságra hozták az új belügyi államtitkár nevét. A távozó Lukáš Kyselica helyét Vendelín Leitner foglalhatja el, aki augusztus 24-től látja majd el az államtitkári teendőket Roman Mikulec tárcájánál.

Mikulec úgy nyilatkozott, Leitnert kiváló, profi szakembernek tartja, aki mindig nagy erőbedobással végzi feladatát. A tárcavezető örömét fejezte ki, hogy éppen vele dolgozhat majd a belügyminisztériumra igen csak ráférő reformok véghezvitelén.

Leitner azután veheti át az államtitkári pozíciót, hogy elődjéről, Lukáš Kyselicáról kiderült, a katonai hírszerzés kötelékében szolgált pártja, az OĽANO választási kampánya alatt. Kyselica mivel februárban parlamenti mandátumot szerzett, visszaülhet a törvényhozás padsoraiba, Cseh Péter helyére érkezik.

Az új államtitkár feladatai közé tartozik majd egyebek mellett a tűzoltóság és a katasztrófavédelem, illetve a hegyi mentőszolgálat menedzselése, valamint a belügyi tárcához tartozó repülésügyi kompetenciák és a bevándorláspolitika is.

A kinevezés pikantériája, hogy egy újabb volt titkosszolga érkezik a minisztériumhoz, hiszen Leitner Dzurinda kormányának idején a katonai hírszerzés parancsnoka volt, 2000 és 2006 között.

Forrás: ma7.sk

Fotó: FB/MVSR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek