Egy üres üveg rugdosása miatt leütötték…

Az éjszakai szórakozóhely előtt egy külföldi egy üres üveget rugdosott, ami miatt a biztonsági őrség vitába keveredett vele, majd az egyik őr leütötte; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt a bántalmazó ellen.

A vádirat szerint a vádlott, egy 37 éves férfi biztonsági őrként dolgozott egy VII. kerületi szórakozóhelyen. 2016. szeptember 17-éről 18-ára virradó éjszaka a vádlott – több őrrel együtt – dolgozott, amikor egy külföldiekből álló társaság érkezett a bejárathoz. Az egyik külföldi férfi ittas állapotban egy eldobott üres üveget rugdosott a járdán. Ez nem tetszett az egyik biztonsági őrnek, aki emiatt szóváltásba keveredett a sértettel. A hangoskodásra a társasághoz ment a vádlott is, majd egyik őrtársát megkerülve azonnal, ököllel megütötte a sértettet a fején. A bántalmazott az ütéstől hanyatt esett, és a fejét az aszfaltba ütve elvesztette az eszméletét.

A bántalmazó ezután egyből elhagyta a helyszínt és bement a szórakozóhelyre. Az eszméletlenül fekvő sértetthez járókelők hívták ki a mentőket.

A sértett a bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, koponya alatti bevérzést szenvedett, amely szakszerű orvosi ellátás nélkül a halálához is vezethetett volna.

A Fővárosi Főügyészség a bántalmazóval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A Fővárosi Főügyészség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a tipikus és sokak által egyszerű indulati cselekménynek tartott, egyszeri ütés is könnyen végződhet tragédiával, különösen, ha a sértett ittas és a bántalmazás hatására emiatt könnyebben elesik.


Hasonló cikkek