Egyik kezével fojt, a másikkal ad

Létezik egy generáció, amelyik már okostelefonnal a kezében született. Még ha csak átvitt értelemben is értendő, őket már a CD és a könyv nem varázsolja el.

A fiatalok közül nagyon sokan, amit csak lehet, az internetről töltenek le, vásárolnak meg. Okostelefonon olvasnak, nem babrálják a könyveket csak, ha nagyon muszáj. Nem érzik az új könyv illatát, a régi könyvek hangulatát. Kétségtelenül más a mai fiatalok élete. Létezik egy oldal, amelyet a könyvesboltok gyilkosának neveznek. Az amerikai, elektronikus kereskedelemmel foglalkozó Amazon rossz hatással van a könyvpiacra, és ez már jó ideje így van. Az online vásárolható könyvek, zenei anyagok kereskedelmével az Amazon gyilkossá vált a könyvkereskedők számára, ám most mégis ugyanez a cég segített nekik. A kiadók és az Amazon közötti kapcsolat jóval rugalmasabban működik, de a könyvesboltok és az elektronikus kereskedői oldal között már jóval feszültebb a hangulat.

A könyvkereskedésnek létezik egy segélyszervezete, amely számára az Amazon vezetője adománnyal támogatta a koronavírus-járvány miatt nehézségekkel küzdő könyvesboltoknak. Mindezt csendben, hírverés nélkül, a hatékony segítségre koncentrálva tette.

Fotó: pixabay.com


Hasonló cikkek