Egykori izraeli titkos ügynök: a terrorizmus és a tömeges migráció kéz a kézben jár

Moszab Hasszán Juszef belülről látta az iszlámot, hiszen titkos ügynökként korábban beépült a Hámászba.

Az M1-nek elmondta: korai még az öröm az Iszlám Állam szíriai legyőzésével kapcsolatban, és komoly biztonsági kockázatot jelentenek a hazatérő terrorista harcosok is.

A szélsőségesek és a terroristák soha nem haboznak

A szélsőségesek és a terroristák soha nem haboznak, bármilyen lehetőséget megragadnak arra, hogy beszűrődjenek, infrastruktúrát építsenek ki, és hogy ártatlan embereknek okozzanak szenvedést – mondta Moszab Hasszán Juszef az M1-nek adott interjújában.

Az illegálisan érkező több százezer vagy akár millió ember, veszélyt jelenthet Európára, hiszen a terrorszervezetek kihasználhatják az alvó sejteket – tette hozzá.

Egyértelmű biztonsági kockázatot jelent, hogy egyes nyugati kormányok engedték, hogy a migránsok illegálisan jöjjenek Európába – hangsúlyozta Moszab Hasszán Juszef. Véleménye szerint az is veszélyes, ha a határokon nincs szigorú ellenőrzés. A kormányok feladata az, hogy biztosítsák a megfelelő határvédelmet.

Korai még a győzelmi öröm

Az elmúlt hetek egyik legnagyobb híre, hogy a szövetséges erők győzelmet arattak az Iszlám Állam felett Szíriában. Felvetődik a kérdés, hogy vissza kell-e fogadni hazájukba a terrorszervezetben harcolt nyugati embereket? Moszab Hasszán Juszef szerint a háború még nem ért véget, túl korai még kijelenteni azt, hogy győzelmet arattak a terrorszervezet felett. A politikusok azért nyilatkoznak így az üggyel kapcsolatban, mert „úgy kell nekik a győzelmi kiáltás, mint egy falat kenyér”. Véleménye szerint az iszlám szélsőségesség egy folyamatos, tartós jelenség, egészen addig, amíg létezik iszlám dogma.

Hozzátette, sokkal nehezebb a világ különböző pontjain elszóródott iszlám terrorista sejteket felderíteni és kiiktatni, mint egy meghatározott területen végezni velük.


Hasonló cikkek