Egymillió szál cigarettát foglaltak le Dunaszerdahelyen

A Pénzügyi Igazgatóság a Dunaszerdahely Ollétejed városrészében lévő raktárhelyiségek átkutatása során bukkant a rakományra. A dohánytermékek forgalmazásából származó jövedékiadó-kiesést előzetesen több mint 110.000 euróra becsülik.

„A területen több raktárhelyiség is található, átkutatásuk során összesen 111 kartondobozban 55 470 csomag, többféle márkájú cigarettát találtak.” – mondta Ivana Skokanová, a Pénzügyi Igazgatóság szóvivője.

A telephely tulajdonosa bemutatta a bérleti szerződést, mely szerint a raktárhelyiségeket magyar nemzetiségű szlovák állampolgár bérli. “A jelöletlen cigarettásdobozokat egy eddig ismeretlen illegális cigarettagyárból vihette a raktárba.” – fűzte hozzá Skokanová.

Az árut az Európai Unió tagországaiba akarták kivinni. A bűncselekmény elkövetőjére kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság.

Forrás: bumm.sk, tasr

Fotó: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek