Egyre inkább környezetbarát Derekegyház

A Csongrád – Csanád megyei település folyamatosan fejlesztéseken megy keresztül, melyek a lakosok érdekeit és a környezet védelmét egyaránt szolgálják. Most mezőgazdasági fóliahulladék gyűjtőpontot adtak át

Ez azért lényeges, mert eddig ezeket a fóliákat nem tudták újrahasznosítani a községben. Vagy szemétbe került vagy pedig elégették. De mindkét módszer környezetromboló hatású. Azért, hogy lehetőséget adjanak a lakosoknak a környezettudatos gyűjtésre, fóliahulladék gyűjtőpontot adtak át a napokban.

Derekegyház önkormányzata ezt közösen alakította ki a Green Technológia Kft. munkatársaival. A cég és a községvezetés jól össze tudott dolgozni, hiszen a Kft. fejlesztése remekül csatlakoztatható Derekegyház törekvéseihez, mert fontos számára a megújuló újrahasznosítás.

Ezt Szabó Sándor polgármester is kifejtette:

Településünk súlyt helyez a környezetvédelemre, amit a napelemek száma, a biológiai szennyvíztisztítást célzó beruházásunk is jelez. Faaprítékkal fűtünk, és számos energetikai beruházást is végrehajtottunk.

Nagy Lajos, a Green Technológia Kft. ügyvezetője pedig azt hangsúlyozta, a gyűjtőudvart elsősorban a derekegyházi őstermelők, hobbikertészek, családi és egyéni gazdálkodók használhatják, méghozzá térítésmentesen. Kísérleti jelleggel minden hónap utolsó péntekén 8 és 12 óra között lehet a fóliát elhelyezni. Lesznek gyűjtőkampányok is. Az összegyűjtött hulladékot feldolgozzák, többek között hófogó hálókat, facsemete védő hálókat, munkavédelmi padozatot készítenek belőlük.

Farkas Cs. Tekla

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek