Egyre nagyobb siker a csokifesztivál Szerencsen

Hétvégén rendezték meg a IX. Országos Csokoládé Fesztivált. Az esemény az édesszájúak legkedveltebb találkozójává vált, évről évre több érdeklődőt vonzva a borsodi városba.

 

A programsorozat célja idén is a szerencsi csokoládé népszerűsítése volt. Az utcákon Gombóc Artúr és családja üdvözölte a járókelőket. A csokoládébarlangban csokiszobor-kiállítás és interaktív csokoládékészítésre került sor, és persze az édességek kóstolása mellett vásári forgatag, nyereményjáték, számos koncert, tárlat, kulturális és sportprogram várta a látogatókat.

 

Programok három napon át

 

Csütörtökön egy “nulladik nappal” indult a rendezvény, ahol a mozgás állt a középpontban. A Sportcsarnokban teltház előtt tartott edzést Maikel López az Aluinvent DVTK kosárlabda csapatának, a DVTK labdarúgói közül pedig Rados Ivan, Lipták Zoltán, Eperjesi Gábor és Ternován Patrik ügyességi vetélkedőn vett részt. Az egészséges életmódot népszerűsítő bemutatók után fellépett a Wellhello valamint Majka és Curtis. A pénteki zenei programok közül az Omega, a Balkan Fanatik, az Ocho Macho, a Republic és a Honeybeast koncertje emelkedett ki.

Szombaton mazsorettek, népi együttesek, fúvósok és veterán autók látványos felvonulásával folytatódott a fesztivál. A gyermekeket bábszínház, lufihajtogatás, óriásbábosok, ugrálóvár, vidámpark várta, valamint koncertet adott a 100 Folk Celsius és a Kolompos együttes. Az általános iskolások részére meghirdetett rajzversenyre 767 rajz érkezett, ezek értékelésére itt került sor, az első helyezett tanulók csokoládé díjazásban részesültek. Szintén szombaton tartották a III. Oldtimer Veteránautó kiállítást, és színpadra lépett többek közt Anna and the Barbies, Deák Bill Gyula, Alvin és a Mókusok, a Bëlga és a Tankcsapda.

Vasárnap a Depresszió, a Superstereo, Péterfy Bori és a Loveband, az Ismerős Arcok, Kowalsky meg a Vega szórakoztatta a közönséget. A fesztivál idén is a szerencsi származású zenekar, a Hooligans koncertjével zárult.

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek