Egyre nehezebben bírja a tárgyalást a gyilkossággal vádolt sportoló

Oscar Pistorius a tárgyalás negyedik napján is elsírta magát.

Az Oscar Pistorius-ügy tárgyalásának negyedik napján a sportoló látszólag magabiztosan érkezett a bíróság épületébe. Csütörtökön másik közvetlen szomszédját, Johan Stipp radiológus orvost hallgatták ki. Ő volt az, aki a lövések után átsietett Pistoriushoz.

A jelenet felidézésekor a sportoló mindkét fülét befogva, fejét a padra hajtva sírt. Amikor ugyanis Stipp megérkezett, Pistorius Reeva felett térdelve próbálta újraéleszteni a lányt.

“A lépcsőn állva azt hallottam, hogy egy férfi Istenhez imádkozik. Aztán beljebb mentem, akkor láttam, hogy Pistorius két ujja az áldozat szájában volt, megpróbálta a légutakat átjárhatóvá tenni. Segítettem neki, felhúztam Reeva szemhéját, de láttam, hogy tejfehér a szeme, a nyaki ütőerén már nem mértem pulzust, nem lélegzett, nyilvánvaló volt, hogy már halott. Seb volt a kezén, a lábán, véres volt a feje. Már nem lehetett rajta segíteni. Pistorius első szava az volt, amikor észrevett: ‘Lelőttem. Azt hittem, egy betörő volt. Lelőttem.’ Őszintének tűnt, mint aki megbánta tettét.”

Fotó: MTI/EPA/DENNIS M. SABANGAN

Pistorius ügyvédje, Barry Roux változatlanul azt kívánta bizonyítani, hogy sem Stipp, sem a másik szomszéd, Charl Johnson nem hallotta pontosan, hány lövés dördült el, s hogy Reeva vagy Oscar sikítását hallották-e. Johnson megelégelte Roux egyre keményebb kérdéseit, és kijelentette, kisembernek tekinti magát, aki nem akar részt venni semmilyen játszmákban, senkinek az oldalára nem kíván állni, semmit nem szeretne bizonyítani, ő egyszerűen csak elmondta a történteket.

A mai napi tárgyalás (csütörtök) reggel kilenctől délután kettőig tartott – pénteken a tanúk kihallgatásával folytatódik.

Forrás: dailymail.co.uk

 

 

 

Related posts:

  1. Ütik az OTP-t – meddig bírja a pofonokat? Negatív hírek sorozata érte az OTP-t az elmúlt napokban…
  2. Lemond a szexuális zaklatással vádolt San Diegó-i polgármester Augusztus 30-án lép hatályba a San Diego-i polgármester lemondása…
  3. Lezárult az Oscar-szavazás Az amerikai filmakadémia tagjainak kedd estig kellett leadniuk voksaikat a…

Hasonló Bejegyzések bitosítva a Yet Another Related Posts Plugin segtségével.

Yarpp


Hasonló cikkek