Egyre önállóbb Apátfalva

Szembetűnő a község életrevalósága, legalábbis ami a gondolkodást és az önellátást illeti.

Ahogy korábbi cikkeinkben arról beszámoltunk, mind fejlesztések, mind pedig ökotudatosság tekintetében jelentős előrelépéseket tett a település. A közmunkaprogram segítségével az élet sok területén egyedül állják meg helyüket, ami közösségi és gazdasági szempontból is fontos. Hiszen így időt és pénzt tudnak spórolni, a lakosság pedig összetartóbbá válik.

A napokban pedig az is kiderült, hogy Apátfalva erős lábakon áll és egyre inkább egy stabil jövő építése felé igyekszik. Ebben nagy segítséget jelent, hogy az önkormányzat önellátásra és a rászorulók megsegítésére törekszik nap, mint nap.

Szekeres Ferenc a radio7.hu – nak nyilatkozott, hogyan is alakul a lakosság és az önkormányzat helyzete. A polgármester elmondta, hogy maguk gazdálkodnak a Start Mintaprogramnak köszönhetően. 9 hektáron takarmánynövényeket termesztenek, melyeket állatok etetésére fordítanak. Több mint 2000 baromfit, valamint 40 juhot és 60 sertést tartanak vágás és egyéb felhasználás céljából. Ezen kívül pedig a zöldségfélék egy részét, mint például a paradicsomot is ők termesztik.

Az így előállított és helyi alapanyagokat tartalmazó élelmiszereket a közösségi konyhán használják fel, illetve szétosztják a rászorulók között. Sokaknak ez jelenti az egyetlen minőségi ételforrást.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek