Egyre több a szárazság miatti avartűz Bács-Kiskun megyében

Elérkezett a nyár amellyel sajnos egyre gyakoribbá váltak az avar és erdőtüzek Bács-Kiskun megyében a meleg miatt. Jelenleg is tűzgyújtási tilalom van érvényben megyékben a tragédiák elkerülése érdekében.

A héten már több tűzeset történt melyhez a tűzoltók segítségét kellett kérni.

Először Helvécia külterületén kaptak lángra körbálák, illetve a tűz egy a körbálák melletti hodályba is belekapott. Közel huszonöt hektáron égett az avar, melynek oltását az erős szél is nehezítette. Végül délutánra a kecskeméti, a kiskunhalasi, a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai, a csongrádi és a dabasi hivatásos tűzoltók  a Bács-Kiskun megyek katasztrófavédelem irányítása mellett tudták megfékezni a tüzet.

A második avarégés Baja külterületén volt, ahol közel három hektáros területen égett a száraz fű és az avar. A lángokat a bajai hivatásos tűzoltóknak sikerül két vízsugárral időben eloltaniuk.

A legfrissebb tűzeset Szentkirálynál történt, ahol négy hektáron égen a száraz fű. A kecskeméti hivatásos és a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók sikeresen megfékezték a lángokat, mielőtt azok továbbterjedhettek volna.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében. Ezek a tüzek hatalmas veszélyt jelentenek környezetünkre, melyet kötelességünk megakadályozni.

Forrás: baon.hu

Prokop- S. Krisztina

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek