Egyre több az autó és egyre kevesebb a parkolóhely

Bács- Kiskun megyében globálisan megnövekedett az autósforgalom. Forráshiány miatt azonban sajnálatos módon a beruházások nem követik a növekedés eredményezte igény. Így  kezelhetetlen helyzetet eredményezett a megnövekedett a parkolóhiány. Nagy szükség lenne szinte az összes nagyobb településen újabb parkolók kialakítására.

Parkolóhiányra panaszkodnak az emberek Bács-Kiskun megye több településén. A megnövekedett gépjármű forgalom bizony nagy terhet jelentenek minden nagyobb településen, sok autós bosszankodik hogy rengeteg időbe telik 1-1 szabad parkolóhely amely az esetleges célpont környékén van. Többen több kilómétert is sétálnak, mert nem találnak megfelelő helyet.

Kiskunfélegyházán a piac környékén szinte lehetetlen megállni, teljesen ellehetetlenítették a parkolás.Az árusok nem tudnak megállni, csak a távolabbi utcákban, onnan kell be- és kicipelni az árut. A  piac melletti Pázmány utca felújítása is elkezdődött amelyet a helyiek szerint nem szabadott volna elkezdeni , amíg be nem fejeződik a nagyposta melletti parkoló építése. A közelben lévő eddigi parkolási lehetőséget is megszüntették, több helyre megállni tilos táblákat helyeztek ki, a maradék parkolókat pedig a közelben lakók foglalják el.

Nem jobb a helyzet Kecskeméten sem. A reggeli óráktól egészen késő délutánig szinte az összes parkolóhely foglalt, nagy szerencse kell 1 szabad hely megtalálásához, nem ritka, hogy akár több kört is tenni kell a környéken ha le szeretnénk parkolni. Jelenleg a Széchenyi városban épül egy parkolóház amely nagyon jó kezdet, de sajnos nagyon messze van a városközponttól, ahol a probléma nem kerül megoldásra. A helyzeten az sem segít, hogy a parkolások hatalmasat ugrott, mindenki igyekszik megtalálni azokat a helyeket ahol még nem kell fizetni. Viszont a város nemrégiben bejelentette, újabb utcákban fognak megjelenni az automaták, fizetőssé téve így a parkolást.

Amennyiben viszont parkolóhely hiányában az emberek zöld területre állnak, azonnal büntetést kapnak. Sokan viszont jogosan teszik fel a kérdést: ha nincs parkolóhely sehol a környékben mégis hova álljak? Sokszor azt a választ kapják: nem kell autóval jönni, itt sosincs hely…

A megoldást kellene a megye vezetőinek megtalálni. Városaink parkolóhely méretét sajnos kinőtte a megye.

Prokop S. Krisztina

 

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek