Egyre többen gúnyolják ki a kereszténységet

A kereszténység ellen elkövetett fizikai erőszak mellett folyamatos az ideológiai támadás is a kultúra minden területén. Ezek a támadások azonban azt bizonyítják, hogy a keresztény egyház nem veszített erejéből az évszázadok, évezredek során.

A héten Franciaországban feminista és LMBT- aktivisták ököllel és könnygázzal támadtak egy konzervatív életvédő szervezet konferenciájának résztvevőire, a rendőrségnek kellett közbelépnie.

Arról nem beszélve, hogy évente keresztény templomok százait gyújtják fel Franciaországban, de a fizikai erőszak mellett folyamatos az ideológiai támadás is a kultúra minden területén.

Egyre többen gúnyolják ki a kereszténységet 

Maklári Ákos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke a Kossuth Rádió Vasárnap Újság című műsorában elmondta, megszaporodtak azok a jelenségek, amelyek kifejezetten a keresztény egyházat gúnyolják, a vallást ellenzik, illetve megpróbálják nevetségessé tenni azt.

Maklári Ákos kiemelte, ebben nincs semmi újdonság, Jézust már saját korában is kigúnyolták, csúfolták, verték, de elviselte, mivel fontosabb dolga volt annál, hogy visszavágjon a rajta gúnyolódóknak.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a legenda szerint már az első keresztábrázolások egyikén kigúnyolták Jézust.
Elmondta, a legenda szerint 180 körül Rómában a császári fürdő egyik melléképületében egy szolga egy karikatúrát karcolt a falba, melyen Jézust szamárfejjel ábrázolta.

Rossz megoldás, ha áldozatként definiáljuk magunkat

Szilvay Gergely újságíró, a Mandiner főmunkatársa szerint embertársainkkal szemben mindig megértőek kell lennünk. Véleménye szerint politikai szinten fontos az erőteljes fellépés a vallást kigúnyolók, a vallást eltiporni akarókkal szemben. Hozzátette, rossz megoldás az, ha saját magunkat áldozatként definiáljuk, és nem teszünk semmit annak érdekében, hogy megvédjük magunkat és csökkentsük a támadások számát.

„Határozott fellépésre, egy progresszív cselekvési terve van szükség ahhoz, hogy meg tudjuk védeni keresztény értékeinket” – mondta Szilvay Gergely.

A vallás igazi erővel rendelkezik

Maklári Ákos elmondta, véleménye szerint azért támadják Jézust és a kereszténységet, mert a vallás igazi erővel rendelkezik. Ha a keresztényég, az egyház elgyengült volna az évszázadok, évezredek alatt, akkor nem pazarolnának időt és energiát arra, hogy bemocskolják azt. Maklári Ákos hozzátette, a támadások vérlázító tettek, de lényegében saját hitünkben erősítenek meg még jobban.

Azonban nem mindenki olyan szelíd, mint egy pap, sokakat sért, bánt az a tény, hogy olyan filmről beszélnek elragadtatással, olyan film kap Emmy-díjat, ami homoszexuálisként ábrázolja Jézus Krisztust az utolsó vacsora után, berúgott tanítványai körében – közölte.

Forrás: Kossuth Rádió/hirado.hu


Hasonló cikkek