Egyre többen utaznak a kassai repülőtérről, újabb rekord dőlt meg

Júniusban 27184 turista indult külföldre a kassai repülőtérről, ami havi rekord a repülőtér történetében. Egy év alatt 17,5 százalékkal emelkedett a repülőtér forgalma. A charterforgalmat tekintve az első félév is kiemelkedő volt.

A charterjáratok 31 652 utasa indult kassai repülőtérről, összesen pedig 219 454 utast szolgáltak ki. „Bár a tavalyi nyári szezonban rekordszámú, 170 ezer utast szolgáltunk ki, az idei első félév azt mutatja, hogy ebben az évben ennél is több utasunk lesz.” – közölte Martin Jezný, a repülési részleg igazgatója.

Michael Tmej, a repülőtér ügyvezető igazgatója és igazgatótanácsának elnöke elmondta: „Idén már áprilisban is sokan utaztak Kassáról a tengerhez, ami ez idáig nem volt szokás.”

Bulgária, Ciprus, Horvátország, Egyiptom, Görögország, Észak-Ciprus, Olaszország, Tunézia és Törökország összesen 14 nyaralóhelyére szerveznek utakat Kassáról az utazási irodák.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek