Együtt mozdultak a kecskeméti nyugdíjasok az arborétumban

Minden eddiginél több, összesen 27 hat fős csapat nevezett a kecskeméti Nyugdíjas Szövetség hagyományos Mozdulj! elnevezésű sportvetélkedőjére, melyet a kecskeméti arborétumban rendeztek meg pénteken

A eseményt az idei évre halasztott olimpiai játékok szellemében tartották meg, immár 23. alkalommal. Probojáczné Túri Éva, a szövetség általános elnökhelyettese elmondta, hogy minden várakozást felülmúlt a jelentkező klubok száma, ami mutatja azt, hogy mennyire várták a közös programot a nyugdíjasok.

Mint ahogy Probojáczné Túri Éva hangsúlyozta, a versenyzést nem kell véresen komolyan venni: az esemény üzenete, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel fontos és a nyugdíjasok ennek jegyében, csupán a mozgás öröméért mérik össze ügyességüket a hat állomáson.

A feladatok között szerepelt kapura rúgás, precíziós szlalomozás egy labdával megrakott talicskával, kislabda dobás, expanderezés, olimpiai ötkarikás célba dobás és totó, szintén az olimpia témájában.

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a versenyzőket. Mint fogalmazott, a nevezők nagy száma mutatja azt, hogy a lezárások fél évében mennyire vágyták a szabadságot és egymás társaságát. Hangsúlyozta, hogy a rendezvényen a résztvevők az esemény mottójához híven mindannyian nyernek, egészséget és közösséget, melyek a legfontosabbak az életben. A szövetség elnöke, Szalókiné Kiss Katalin is jó sportolást kívánt a klubok tagjainak.

A vetélkedőn első helyezett lett a Széchenyivárosi Nyugdíjas Klub, második helyezést ért el a Ballószögi Őszirózsa Nyugdíjas Klub első csapata, míg a bronzérem a Hírös Város Nyugdíjas Klub első csapatához került – írta a BAON.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Hasonló cikkek