Éhségsztrájkba kezdett egy férfi a dunaszerdahelyi bíróság előtt

Kedden reggel éhségsztrájkba kezdett a Dunaszerdahelyi Járásbíróság épülete előtt a gellei Cs. Igor. A bíróság mintegy másfél éve képtelen kiadni egy végzést egy vele kapcsolatos végrehajtási ügyben, aminek mára súlyos következményei vannak az életére.

„Elmaradtam a gyerektartással, és felgyülemlett.” – kezdi részletezni kálváriáját. Felesége 2014-ben kezdeményezte a végrehajtást ez ügyben, de annak folyamata csak 2016-ban kezdődött el. „2016 novemberében bevonták a jogosítványomat, ehhez joguk volt. 2017 augusztusára azonban törlesztettem az adósságomat, szeptember elején pedig a végrehajtó hölgy beadta a papírokat bíróságra, amelynek végzést kellene kiadnia az ügyben, hogy a tartozás megszűnt. Azóta erre várok.” – folytatta.

A férfi bevont jogosítványa miatt nem talál munkát, emiatt tulajdonképpen hajléktalanná vált, noha szerencsére nem kell az utcán élnie. Ügyvédhez nem tud fordulni a költségek miatt, egyelőre a végrehajtói költségeket sem tudná téríteni. Délután a bíróság elnökétől ígéretet kapott arra, hogy elkezdenek foglalkozni az ügyével, mostanáig az asztalon lévő ügyek felhalmozódott számával indokolták a késlekedést.

Igor péntekig tervezi folytatni éhségsztrájkját a bíróság előtt, amennyiben addig nem történik előrelépés.

Forrás: parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek