Éjjeli szállást adtak neki, majd prostituáltat csináltak belőle

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 36 éves férfi és egy 33 éves nő ellen fenyegetéssel, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt.

2018. március hónap végén a bűncselekmény sértettje, egy fiatal nő a késő éjszakai órákban Miskolcon egy buszmegállóban tartózkodott, azonban rájött, hogy már lekéste a hazafelé induló buszt, szóba elegyedett a két vádlott lányaival, akiknek elmondta, hogy igazából nincs hol laknia. A két lány felajánlotta neki, hogy menjen fel hozzájuk, és aludjon náluk. A sértett felment a vádlottak által bérelt miskolci lakásba, és a vádlott házaspár beleegyezett abba, hogy az éjszakát náluk töltse.

Másnap reggel a vádlottak kedveskedtek a sértettel, és rábeszélték arra, hogy maradjon a lakásban, és azt is közölték vele, hogy nem járnak dolgozni, abból élnek, hogy a vádlott házaspár nő tagja a lakás külön erre a célra kialakított szobájában prostitúciós tevékenységet végez, és meggyőzték róla, hogy ez jó dolog, fogjon bele ő is, mivel ebből lesz pénze.

A sértett a rábeszélésre elhatározta, hogy a vádlottak lakásán fog szexuális szolgáltatást nyújtani, amihez a férj fényképeket készített a sértettről, azt internetes oldalakra töltötte fel aktiválva a hirdetéseket, és elérhetőségként megadta a házastársa telefonszámát.

A hirdetésekre jelentkező személyeket a vádlott házaspár nő tagja fogadta, ő egyeztetett az igényekről és a tarifáról is. Amíg a sértett az ügyféllel volt, a vádlottak a lakás másik szobájában tartózkodtak. A sértett a szolgáltatás ellenértékét átvette az ügyfelektől, majd odaadta a férjnek, azonban kezdetben, egy hét időtartamban a pénzt megtarthatta, ezt követő pár napig a fele maradhatott nála, majd a továbbiakban a teljes összeget át kellett adnia. Ezen időszak alatt a házaspár férfi tagja többször ütésre emelt kézzel fenyegette a sértettet azzal a kijelentéssel, hogy ha nem jól csinálja, akkor „ad neki”.

A megfélemlített sértett a lakásban tartózkodásának három hete alatt az általa megkeresett összesen 150 000 Ft-ból, legalább 75 000 Ft-ot adott át a vádlottaknak.

A sértett úgy tudott menekülni helyzetéből, hogy internetes közösségi oldalon az édesanyjától kért segítséget, aki bejelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben fegyházbüntetést, pénzbüntetést, közügyektől eltiltást, valamint a prostitúcióból származó jövedelem erejéig vagyonelkobzást indítványozott.

Forrás


Hasonló cikkek