EKF – A veszprémi vasútállomás több mint egymilliárd forintból újul meg

EKF: Megújul a veszprémi vasútállomás, a több mint egymilliárd forintos beruházás eredményeként komfortosabbá válik a vasúti közlekedés – jelentette ki csütörtöki, veszprémi sajtótájékoztatóján Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára.

Közölte: a beruházás finanszírozásában 750 millió kormányzati támogatás mellett 350 millió forint a MÁV saját forrása.

 

Nagy Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium beruházási államtitkára a veszprémi vasútállomás felújításáról tartott sajtótájékoztatón 2023. február 2-án. MTI/Bodnár Boglárka

 

EKF: a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MÁV-Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött

 

A felújítás, amely magában foglalja a váróterem burkolati megújítását, új padok kihelyezését, az akadálymentesítést, az épület homlokzatának megújulását, új perontető kialakítását és a vasútállomás környezetének megújítását is, várhatón a harmadik negyedévre készül el.

A sajtótájékoztatón a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MÁV-Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött, amelynek célja, hogy kölcsönösen segítsék egymást a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program sikeres lebonyolításában.

 

A kiemelt programok idejére kedvezményes Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyet vezetett be

 

A MÁV-Volán-csoport a kiemelt programok idejére kedvezményes Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyet vezetett be, amely a MÁV-START és a GYSEV területén is érvényes, oda-vissza utazást biztosít az ország bármely pontja és Veszprém között.

 

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter nyilatkozik a sajtónak a veszprémi vasútállomás felújításáról tartott sajtótájékoztatón 2023. február 2-án. MTI/Bodnár Boglárka

 

Porga Gyula Veszprém polgármestere (FIDESZ-KDNP) arról beszélt, hogy a vasútállomás felújítása régóta váratott magára, örömtelinek nevezte, hogy nemcsak az állomás, hanem a környezete is megújulhat.

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: a fejlesztés egyik fontos célja, hogy a belföldi és a külföldi vendégek minél nagyobb számban érkezzenek a térségbe a közösségi közlekedést igénybe véve, hiszen ez a közlekedési forma a legfenntarthatóbb.

A felújítást jövő héten hétfőn megkezdik – tette hozzá.

 

Forrás: MTI

 

Nyitókép: Az állomás látványterve a veszprémi vasútállomás felújításáról tartott sajtótájékoztatón 2023. február 2-án. A beruházás 1,1 milliárd forintból valósul meg, melyből 750 millió kormányzati támogatás, 350 millió forintot pedig a MÁV saját forrásból különített el. MTI/Bodnár Boglárka

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek