El-selejtező – Albániai döntetlennel jutott tovább a Debrecen

A Debrecen 1-1-es döntetlent játszott az albán FK Kukesi vendégeként csütörtökön, így 4-1-es összesítéssel továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójából.

A bajnoki bronzérmes hajdúságiak egy héttel ezelőtt hazai pályán 3-0-ra nyerték meg a párharc első mérkőzését, a következő körben pedig az olasz Torino FC-vel találkoznak.

 

Európa-liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
FK Kukesi (albán)-Debreceni VSC 1-1 (1-0)
Elbasan, v.: Todorov (bolgár)
Gólszerzők: Ethemi (17.), illetve Szatmári (58.)
Sárga lap: Teqja (19.), Shkurtaj (31.), Kitanovski (42.), illetve Tőzsér (45.)
Továbbjutott: a Debrecen 4-1-es összesítéssel.

Kukesi: Frasheri – Kitanovski, Teqja, Cuculi (Lulaj, 61.), Rumbullaku – Ethemi (Cyrbja, 84.), Limaj (Musta, 73.), Musolli, Rroca – Shkurtaj, Rama

Debrecen: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. – Szécsi M., Haris (Damásdi, 90.), Tőzsér, Varga K., Trujic (Csősz, 83.) – Zsóri (Garba, 66.)

 

Az első meccshez hasonlóan a visszavágót is az albánok kezdték aktívabban, többet támadtak, többször próbálkoztak lövéssel, és az északmacedón Valon Ethemi góljával a 17. percben meg is szerezték a vezetést. A folytatásban a DVSC-nek is voltak kísérletei, de a meccs képe nem változott számottevően.

A második félidő kiegyenlítettebb játékkal kezdődött, majd az 58. percben Szatmári Csaba közvetlen közelről egyenlített, ezzel végképp eldöntötte a továbbjutást. A továbbiakban mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, de az eredmény már nem változott.


Hasonló cikkek