Eladhatja romániai portfólióját a CA Immo ingatlanbefektető

Eladhatja a csaknem 390 millió euróra becsült romániai portfólióját a CA Immo ingatlanbefektető, amely a negyedik legnagyobb piaci szereplő az irodaépületek piacán Romániában – közölte csütörtökön a vállalat.


A Profit.ro román gazdasági portál szerint a vállalat vizsgálja az összes stratégiai lehetőséget, ezek között a mintegy 390 millió euró értékű romániai portfólió értékesítését.

A CA Immo Bukarestben hét irodaházat birtokol, amelyeknek a hasznos területe 164 557 négyzetméter, és a bérbe adásuk évente csaknem 30 millió euró bevételt generál. A portál piaci forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a Dedeman, az S Immo és az Indotek tett ajánlatot a portfólió megvásárlására.

A portál felidézte, hogy a CA Immo az év elején kilépett a szlovák piacról, eladta az ottani két irodaházát. 2018 első negyedévétől az ingatlanbefektető többségi részvényese az amerikai Starwood Capital befektetési alap.

Amennyiben létrejön a tranzakció, újabb rekordot jelenthet a román ingatlanpiacon, miután tavaly a NEPI Rockcastle ingatlanbefektető és -fejlesztő vállalat 300 millió euróért eladta négy bukaresti irodaházát az AFI Europe vállalatnak.

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek