Eladó kilométerek

Futócipőt húz a hét végén a pécsi gyermekorvosok egy csoportja, hogy  körbefussa a Balatont. Akciójukkal beteg gyermekeken  szeretnének segíteni.

 A tizenkét gyerekgyógyász az Ultrabalaton  220 kilométeres távját teszi meg három nap alatt, május 19 és 21 között. A kilométereket nem csak lefutják, de áruba is bocsátották, ugyanis a táv teljesítésével egy speciális berendezésre gyűjtenek a Gyermekgyógyászati Klinika számára, ami megkönnyíti az injekció beadását.

Ez az eszköz speciális fénytechnikával világítja meg a kicsik kezén az ereket, így azonnal látjuk, pontosan hova kell beadni az injekciót

– mondja Laufer Zsófia, a különleges gyűjtés egyik ötletgazdája.

 A legolcsóbb vénaszkenner is közel másfél millió forintba kerül, az általuk megvásárolni kívánt, legkorszerűbb gyógyászati eszköz ennek több, mint a kétszeresébe. Az ehhez szükséges összeg előteremtéséhez futással szeretnének támogatókra szert tenni. Meghirdették a “Fogadj örökbe néhány kilométert!” akciójukat, amelynek  lényege, hogy ők futnak, a támogatók pedig  kilométereket vásárolhatnak az Ultrabalaton kezdetéig, s a felajánlott összeget az Életmentő-Gyermekintenzív Alapítvány számlájára küldhetik el.

  A futócsapat tagja Péterfia Csaba gyermek tüdőgyógyász is, aki annak a véleményének adott hangot, hogy páratlan közösségi élmény volt maga  a futás megszervezése és az akció koordinálása. Kitért arra is, a 220 kilométert úgy osztották fel egymás között, hogy mindenki két alkalommal fut, 10-20 kilométeres távot tesz meg a 32 órás szintidejű futóversenyen.

 


Hasonló cikkek