Elárasztják az Amazont a magánkiadású könyvek a koronavírusról

Fritsi Péter

A koronavírus szétterjedésével és a pánik növekedésével szinte egy időben jelentek a magánkiadású könyvek – „útmutatók” − a vírusról az Amazonon. Ezek nagy általánosságban 100 oldal alatti terjedelműek, és igen nagy részük jobb esetben több helyről összeollózott, rosszabb esetben egy internetes lapról szó szerint egy az egyben átmásolt szövegek.

Az egyik legnagyobb internetes kereskedelmi cég korábban már több tízezer árucikket távolított el a rendelhető termékei közül, ahol bizonyos egyének gyorsan és sok pénzt kívántak keresni arcmaszkokkal és kézfertőtlenítőkkel. Most újabb küzdelem látszik kialakulni, hiszen tucatjával jelennek meg azok a magánkiadású könyvek, melyek az aggódó olvasóknak a vírus megelőzését vagy elkerülését ígérik.

A könyvek között akad pár egészen egyedi is, például arról, hogyan készíthetünk otthon kézfertőtlenítőt. Van közöttük gyerekkönyv, The Little Corona King (A kis korona király), amely egy sokkal kíméletesebb módon magyarázza a vírust, a végén happy enddel. A horror műfaját sem kerülte el vírus hatása, Maximus Williams Coronavirus Zombies Volume 1: The Living Dead Apocalypse (Koronavírus zombik 1: Élőhalott apokalipszis) 20 oldalas könyve erőszakot, fegyvereket és durva nyelvezetet ígér.

Forrás: The Guardian


Hasonló cikkek