Elárasztotta a víz Garamrudnót

Elárasztotta a víz Garamrudnót (Rudno nad Hronom, Zsarnócai járás) miután kiöntött a Garam folyó. Az erős vízsodrás egy személyt ragadott el.

Roman Mikulec belügyminiszter (OĽANO) őszinte részvétét fejezte ki az áradás- s az annak következtében sajnálatos módon elhunyt idős úr miatt. Mikulec reméli, hogy az árvízhelyzet hamarosan csillapodik. A tűzoltóságot az időjárási viszontagságok miatt hétfőn 60-szor riasztották Szlovákiában.

A tűzoltók nagy teljesítményű szivattyúkkal próbálják eltávolítani a vizet, amely a házakat, az utcákat és a pincéket is elöntötte. Három személy egy családi házban rekedt, őket sikeresen kimentették. Egy személyt a víz erős sodrása magával sodort – mire rátaláltak, már nem mutatott életjeleket.

A helyszínre evakuációs autóbusz is érkezett, valamint az Országos Tűzoltó-és Mentőparancsnokság (HaZZ) úszó szállító járműve, amelyet árvíz esetén szoktak bevetni.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: bumm.sk, HaZZ


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek