Célegyenesben a Magyarország, szereplek! elődöntősei

A döntőre készülnek a Comedy Central idén tavasszal meghirdetett, első hazai televíziós stand-up tehetségkutatójának esélyesei. A több mint 300 jelentkezőből a szakmai zsűri elődöntős válogatása után húszra szűkült azoknak a köre, akikből a jövő humoristái lehetnek, és akiknek a sorsa mostantól a közönség kezében van.

A Magyarország, szereplek! versenyt tavasszal indította a Viacom magyar humorcsatornája, ahol a több mint 300 jelentkező közül először 40, majd 20 fő jutott tovább. A vállalkozó szellemű fiatalok között volt, aki vonatos élményeit dolgozta fel, volt, aki a saját testsúlyát állította a poénok középpontjába, és volt olyan is, aki a sakktáblákat horgoló barátjával viccelődött. Ám nem mehetünk el szó nélkül Fóris Norbert mellett sem, aki látássérültségéből adódó hétköznapi nehézségekből állított össze poéncsokrot. Sőt, a Magyarország, szereplek!-nek köszönhetően megtalálhatjuk az ország női humorista utánpótlását is, hiszen az első húsz versenyző közé négy fiatal hölgy is bekerült.

MSZ_8

MSZ_4

MSZ_6 (1)

 

Az ígéretes tehetségek sorsa mostantól a nézők kezében van: a 20 elődöntős 5-5 perces teljes produkciója a műsor honlapján, a magyarorszagszereplek.hu-n tekinthető meg, rövid bemutatkozó videójukat pedig a Comedy Central hivatalos Facebook oldalán nézhetik meg a rajongók. A szavazás szintén online, a tehetségkutató honlapján történik május 18-ig bezárólag.

A közönség szavazatai alapján 10 humorista jut majd tovább, akik részt vehetnek a június 5-én adásba kerülő televíziós döntőben. Itt a közönség kedvence mellett a szakmai zsűri is kiválasztja a legjobbat, és kiderül, kik Magyarország kedvenc feltörekvő humoristái. A szakmai zsűri olyan nagy, és ismert nevekből áll, mint a jelenleg futó Comedy Club nagydumásai, Felméri Péter és Kőhalmi Zoltán, a Dumaszínház társulatának vezetője, Litkai Gergely és Kabai Zoltán, a Comedy Central regionális programigazgatója.

Egyelőre látható a honlapon a szavazatok állása, ám annak érdekében, hogy a közönségdíj nyertese meglepetés lehessen, május 9-től a lezárásig nem lesz nyilvános, ki hogyan áll a versenyben – a győztesek a döntőben lepleződnek majd le.

 


Hasonló cikkek