Elektromos autókat kapott a Csongrád-Csanád-i önkormányzat

Sajtótájékoztatót is tartottak a témával kapcsolatban, ahol elmondták, hogy természetesen teljes körű használatot biztosítanak a megye önkormányzatának

Az elektromos autók egyre népszerűbbek hazánkban is. Az idei év elején már több mint 25.000 zöldautó, pontosabban zöld rendszámú jármű közlekedett az utakon. Ehhez a kormány olyan támogatásokat is biztosít, melyek lehetővé teszik, hogy széles körben elterjedjenek a klímavédelmet szolgáló kocsik. Ez az összeg már majdnem 20 milliárd forint – derült ki Steiner Attila innovációs és Technológiai Minisztérium a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár beszédéből. Aki gratulált az autók sikeres beszerzéséhez is.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy Csongrád-Csanád megye élen szeretne járni a környezet – és klímavédelmi példamutatásban, amiért mindent meg is tesz. Apró lépésekkel kezdte, mint a szelektív hulladékgyűjtés, most pedig már e-autókra is szert tett.

Az önkormányzat vezetői azt remélik, hogy más megyei és települési elől járók is csatlakoznak majd hozzájuk, és egyre több kis fogyasztású, elektromos jármű kerül használatba.

A szerdán megtartott rendezvényen, többek között Gémes László, elnök is jelen volt. A beszédek végén a résztvevők kipróbálhatták az autókat, melyek kényelmes vezetést biztosítanak.

A sajtótájékoztatóról információkat és képeket maga a Csongrád – Csanád Megyei Önkormányzat közölt hivatalos Facebook oldalán.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek