Elektromos óriássá válna VW-csoport

Az elektromos autóipar csataterévé vált Kína. A Volkswagen 2022 végéig közel egymillió elektromos modellre növelné gyártási kapacitását Kínában, ezzel megelőzhetné a Teslát az elektromos autók piacán.

A VW-csoport az Audi, a Skoda, a Seat és a Porsche márkák modelljeihez fejleszt elektromos platformokat – 2028 végére így akár 22 millió elektromos autót is gyárthatnak, ebből 11,6 millió modell Kínában gördülhet le a gyártósorról – írja az International Business Times.

A VW megelőzné a Teslát

A Volkswagen terve, hogy jövőre 600 ezer elektromos autót gyártson két kínai gyárában. Az autógyártó ezzel a kapacitással könnyen lekörözheti például a kizárólag elektromos-piacra koncentráló Teslát is – utóbbi tervei között 500 ezer modell gyártása szerepel, százezerrel kevesebb, mint a német gyártónak.

Belső égésű motorok az elektromos átalakulás finanszírozásához

A VW 2022-ig világszerte minden gyárát szeretné úgy átalakítani, hogy alkalmasak legyenek az elektromos modellek gyártásához. A gyártó a belső égésű motorral felszerelt SUV-k eladását pörgetné fel ahhoz, hogy finanszírozni tudja az elektromos átalakulását – számokban kifejezve ez a teljes értékesítés 40 százalékát jelentené.

Nyitókép: twitter.com

forrás: autopro.hu


Hasonló cikkek