Életbe lépett a külföldiek beutazási tilalma

A kormány döntése alapján a magyar hatóságok lezárták Magyarország határait a személyforgalom előtt, így 2020. március 17-én 00:00 órától kezdődően csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére.

A korlátozás a közúti, vasúti, vízi és légi határokra egyaránt kiterjed A korlátozás az új koronavírus-járvány terjedésének mérséklését és a magyar emberek biztonságát szolgálja.

Mávinform: szünetel a vasúti személyszállítás az osztrák és az ukrán határon át

Az osztrák vasút Szentgotthárdnál, illetve az ukrán vasút Záhony-Csap átmenetben felfüggesztette a személyszállítást – közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

Azt írták: az osztrák vasút Szentgotthárdról személyvonatokat nem fogad, a túloldali vonatok pedig csak Fehringig közlekednek.

A tájékoztatás szerint az ukrán vasút lezárta az ukrán vasúti határállomást, Záhony-Csapnál. Nem továbbítanak Bécs és Kijev között közlekedő kocsit a Hortobágy EuroCity vonatok. A Latorca InterCity vonatpár munkácsi és csapi kocsijai – további intézkedésig – nem közlekednek Záhonyból.

A MÁV-START kezelési költség nélkül visszatéríti a nemzetközi jegyek árát célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról – tudatták.

forrás: MTI

 


Hasonló cikkek