Élettársa unokáját zaklatta az idős férfi – 2 év börtön

A Nagykátai Járásbíróság 2020. január 27-én nyilvános előkészítő ülésén hozott ítéletet annak a vádlottnak a büntetőügyében, akit szexuális erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel vádoltak.

V. I. vádlott 2017. augusztusában egy Pest megyei településen tartózkodott élettársa házában. A férfi reggel 6 óra körül bement abba a szobába, ahol élettársa unokája aludt. A sértett nagymamája a szomszéd szobában tartózkodott. A vádlott megpróbált közösülni a sértettel, aki ennek ellenállt, segítségért kiáltott, így ez nem sikerült neki. A férfi ezt követően a saját szobájába távozott.

2016-ban egy a vádlott szomszédjában lakó család átküldte a lányukat V. I.-hez, fájdalomcsillapító gyógyszerért. A vádlott ekkor egyedül volt otthon. A férfi leültette az akkor 15 éves lányt a ház nappalijában, majd megpróbálta az ágyra dönteni és megcsókolni, aki erre pofon vágta őt, majd kiszaladt az ingatlanból.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki 1 rendbeli szexuális erőszak bűntettének kísérletében és 1 rendbeli szeméremsértés vétségében, ezért őt a bíróság – halmazati büntetésül – 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ítélet jogerős.

birosag.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek