Elfogadta a szlovák kormány a legkevésbé fejlett régiókat támogató projekteket

A kormány elfogadta azt az anyagot, amely több mint 80 projekttel és tevékenységgel hivatott támogatni a legkevésbé fejlett régiókat a Losonci-, Kassa-vidéki-, Poltári-, Rimaszombati-, Kisszebeni-, Nagykürtösi- és Varannói járásban.

Például a munkaerő-mobilitás, az iskolaügy, a szociális gazdaság, a földművelésügy és a közszolgáltatások támogatása, a kerékpárutak, a községek megközelíthetősége vagy az egészségügy területről szóló projektekről van szó. A projektek között szerepel egy határon átvezető híd építése az Ipolyon, amely Ipolyhídvéget (Ipeľské predmostie) kötné össze a magyarországi Drégelypalánkkal.

A projekt húsz munkahely létrehozásához járulna hozzá közvetetten. A teljes költség 63 816 euró. „A járási projektek összesen 3,8 millió euró értékűek. A járások ezekkel a projektekkel szeretnék támogatni a helyi gazdaságot, csökkenteni a regionális különbségeket és a munkanélküliséget.” – mondta Richard Raši miniszterelnök-helyettes.

A tervet a járási hivatalok dolgozták ki a területileg illetékes bizottsággal, a kormányhivatallal, a beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettesi irodával, a megyei önkormányzatokkal, az érintett községekkel és más partnerekkel együttműködve.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek