Elfogadták a Megyei Esélyteremtő Paktumot

Avatar

A Csongrád-Csanád megyei Felzárkózási Fórum november 25-én, az online ülésén elfogadta a Megyei Esélyteremtő Paktumot (MEP), melynek két kiemelten fontos eredménye van. A MEP és a SZÚT.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat EFOP-1.6.3-17-2017-00003 azonosító számú, a „Csongrád megyei felzárkózási és esélyegyenlőségi program” címmel felzárkózási programot valósított meg 2017. december 1 – 2020. november 30. között.  Azzal, hogy elfogadták az Esélyteremtő Paktumot a fejlesztések továbbra is használatban lesznek és természetesen jelentős célokat támogatnak.

A MEP olyan szolgáltatási hiányokat azonosít, melyek sikeres felszámolása pozitívan hat a programban érintett célcsoportok életére: romákra és mélyszegénységben élőkre, különös tekintettel a tanyán élőkre, idősekre, gyermekekre, nőkre és fogyatékosok személyekre.

A beazonosított hiányokat nem csak új szolgáltatásokkal enyhítik, hanem a meglévő ellátórendszerek megerősítésével is. Emellett a MEP a javaslattételen túl cselekvési terveket is készít. Feltárja a problémákat és megvizsgálja, hogy mely szervezetek működhetnek együtt az ésszerű válaszok és megoldások kidolgozásában, megvalósításában.

A Szolgáltatási Út Térkép (SZÚT) szintén optimalizálásra koncentrál. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: Makó Híradó

Kiemelt kép: illusztráció


Hasonló cikkek