Elfogták az ámokfutó Audist

Két nappal azután, hogy az ámokfutásáról készült amatőr felvételt felkerült a világhálóra, a rendőrség elfogta „a 8-as úti ámokfutót”  – közölte a police.hu. Az Audi A6-os több közlekedőt is súlyosan veszélyeztető száguldozásáról egy motoros fedélzeti kamerája készített felvételeket.

Már az sem volt veszélytelen, ahogy az Audi a motoros elé bevágott, majd nagy sebességgel tovább hajtott. Utolért egy másik motorost, aki egy autó mögött haladt, és lendületből azokat is előzni kezdte. Ezt az előzést azonban már nem biztos, hogy be tudta volna fejezni, túl közel volt már akkor egy szemből érkező autó, ezért meg sem kísérelt visszatérni a saját sávjába.

A veszélyes előzés Városlőd külterületén, az Audi Veszprém irányából Ajka-Bakonygyepes felé száguldott. Az előzni tilos tábla és a dupla záróvonal ellenébe kezdte meg az audis az előzést.

Ám ami ezután történt, olyat magyar úton még nem igen rögzített kamera – sem amatőr, sem az útkezelőké és a hatóságoké. Az Audis balra tért ki a szemből érkező autó elől, majd – miután viszonylag közel több autó is közeledett fel – jó ideig és több száz méteren keresztül még ott is maradt.

A Budapesti Autósok Közössége oldalára feltöltött felvétel alapján a rendőrség 48 órán belül azonosította az Audi 36 éves sofőrjét. Őrizetbe vették és azonnal elvették a jogosítványát.

A rendőrség közleménye szerint „ellene – őrizetbe vétele mellett – közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az Ajkai Rendőrkapitányságon”.

kozlekedesbiztonsag.kti.hu

fotó: police.hu


Hasonló cikkek