Elhalasztják a Festum Varadinum kulturális programsorozatot

Közleményben értesítették a sajtót, ezáltal az érdeklődőket arról a Festum Varadinum szervezői, hogy a programsorozatot elhalasztják a koronavírus-járvány miatt.

,,A koronavírus-járvány olyan helyzetek elé állított minket, amelyekre az elmúlt évtizedekben nem volt példa. Ezért minden eddiginél jobban oda kell figyelnünk egymásra, és felelős döntéseket kell meghoznunk, amelyekkel közösségünket védelmezni tudjuk. Az Együtt vagyunk Varadinum szlogen csak úgy nyerhet igazi értelmet, ha az összefogást és egymás támogatását minden érdek felé helyezzük.

A világegészségügyi ajánlásokat, a nagyváradi és partiumi magyarok iránti elkötelezettségünket, valamint nem utolsó sorban a józan ész által diktáltakat figyelembe véve, a Festum Varadinum csaknem harmincéves történetét tekintve példátlan döntést kellett meghoznunk. A nagyváradi magyarok legnagyobb és legrégibb ünnepségsorozatát, az együttműködő partnerekkel egyetértésben, egy későbbi – vélhetően késő nyári vagy kora őszi – időpontban szervezzük meg, amikor azt a járványügyi rendelkezések lehetővé teszik.

Az elmúlt hónapokban az ünnepségsorozat munkatársai odaadóan dolgoztak a XXIX. Festum Varadinum minden eddiginél színesebb programkínálatán, amelyet reményeink szerint rendhagyó formában bár, de meg tudunk mutatni a városunknak.

A Festum Varadinum szellemiségének alapkövét jelentő Szent László-búcsút és -körmenetet a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye az érvényben lévő szabályozások értelmében, a húsvéti miserendhez és a csíksomlyói búcsúhoz hasonlóan, változatlan időpontban megszervezi, a szertartást pedig online közvetíti.

A 2020-as esztendő Festum Varadinum ünnepségsorozatának további intézkedéseiről valós időben tájékoztatjuk az érdeklődőket az esemény Facebook-oldalán, honlapján és az együttműködő médiapartnerek felületein egyaránt.”


Hasonló cikkek